Výdejna / prodejna je z technických důvodů od 26. do 29. 4. 2024 uzavřená.

Srovnání zateplených sukní

V chladnějších měsících je teplo a komfort během outdoorových aktivit v podstatě základ. To neznamená vzít si mnoho vrstev bez rozmyslu, ale obléct si funkční oblečení, které zahřeje a zároveň neomezí volnost v pohybu. Sukně jsou tak ideálním doplňkem přes kalhoty nebo legíny, aby ochránily ženy před chladem a větrem na citlivých partiích. Přečtěte si srovnání sukní a jejich vlastností od různých značek.

Дизайн без названия(400)

Husky zimní sukně Freez L black

Sukně Freez L black je vyrobena z kvalitního materiálu Air-Lite, díky které zaručuje velmi nízkou hmotnost a přesto je dostatečně hřejivá a odolná. Vysoká hustota zpracování vláken poskytuje ochranu proti dešti i větru. Vnější ošetření vrchní vrstvy DWR zabraňuje prosakování vlhkosti, a tak voda okamžitě odtéká po povrchu ve formě kuliček pryč. Zip je také impregnovaný. Sukně je oboustranná, můžete ji tedy nosit s prošíváním nebo bez něj.

Detailní popis

Sukně Husky Freez L

  • Svrchní materiál: 100% nylon
  • Výplň: 100% polyester
  • Podšívka: 100% nylon
  • Hmotnost: 260 g (velikost S)
  • Povrchová úprava: DWR

Recenze sukně

První dojem ze sukně jsem měla velmi pozitivní. Zpracování kvalitní, je opravdu lehká, na dotek je materiál příjemný. Snadno a rychle se obléká, lze zcela rozepnout. Rychle ji navlečete přes stávající oblečení a nastavíte libovolnou délku rozparku. Pas z pružného úpletu skrývá malou kapsu na drobnosti, velikost tak na klíče. Využít se sukně dá na jakoukoliv outdoorovou aktivitu i na procházku do města.

Дизайн без названия(389) Дизайн без названия(388) Дизайн без названия(390) Дизайн без названия(391)

 Tabulka kladů a záporů sukně 

+ kvalitní zpracování - zip jen na jedné straně
+ nízká hmotnost - horší stlačitelnost
+ příjemný materiál
+ oboustranná
+ odolnost proti vodě
+ zip lze úplně rozepnout
+ snadné oblékání
+ kapsa na drobnosti

 

Trimm RONDA lime green/jeans blue

Sukně RONDA je velmi vhodnou variantou pro zvýšení tepelného komfortu. Pyšní se nízkou hmotností, výbornou hřejivostí a jednoduchým provedením. Vnější ošetření vrchní vrstvy DWR zabraňuje prosakování vlhkosti, a tak voda okamžitě odtéká po povrchu ve formě kuliček pryč. Zipy jsou na obou stranách.

Detailní popis

Sukně Trimm RONDA

  • Svrchní materiál: 100% nylon, ultralight ripstop + 100 % PES, Spandex
  • Výplň: 100% polyester
  • Podšívka: 100% nylon
  • Hmotnost: 180 g (velikost S)
  • Povrchová úprava: DWR
  • Barva: zelená, modrá

Recenze sukně

Sukně má výbornou hřejivost i přes to, že je velmi tenká a lehká, ochrání před větrem a zimou na potřebných partiích. Zpracování je kvalitní, na dotek materiál je sice příjemný, ale ne tolik, jako materiál předchozí sukně Husky. Snadno a rychle se obléká, lze zcela rozepnout na jedné straně a na druhé do půlky délky sukně. Rychle ji navlečete přes stávající oblečení a nastavíte libovolnou délku rozparků. Materiál pasu je stejný, jako zbytek sukně. Zadní část pasu je zabraná. Mě osobně velmi vyhovují zipy na obou stranách, zaručí to, že se sukně při pohybu nebude nijak otáčet. Chybí mi ale kapsa na drobnosti.
 

Дизайн без названия(392) Дизайн без названия(393) Дизайн без названия(394) Дизайн без названия(395)

Tabulka kladů a záporů sukně 

+ kvalitní zpracování - chybí kapsa
+ velmi nízká hmotnost
- materiál není tak příjemný na dotek
+ zipy na obou stranách
+ dobrá stlačitelnost
+ odolnost proti vodě
+ zip lze úplně rozepnout
+ snadné oblékání

 

Kilpi Tany-w černá

Sukně Tany-w se hodí jako ochranná vrstva do chladu i mrazu. Materiál s kvalitní syntetickou výplní brání ztrátě vlastního tepla a pronikání chladu zvenčí. Vnitřní syntetická výplň v lepených komorách je extrémně lehká a hřejivá. Díky lehké konstrukci je velmi dobře stlačitelná. Vnější ošetření vrchní vrstvy DWR zabraňuje prosakování vlhkosti, a tak voda okamžitě odtéká po povrchu ve formě kuliček pryč. Zipy jsou na obou stranách pro volnost pohybu.

Detailní popis

Sukně Kilpy Tany-w

  • Svrchní materiál: 100% nylon
  • Výplň: 100% polyester
  • Podšívka: 100% nylon
  • Hmotnost: 170 g (velikost S)
  • Povrchová úprava: DWR
  • Barva: černá

Recenze sukně

Sukně má výbornou hřejivost a je velmi dobře stlačitelné, takže snadno si ji člověk přibalí i na cesty jako další vrstvu. Zpracování je kvalitní, na dotek je materiál příjemný. Snadno se obléká, nelze ji zcela rozepnout. Zipy jsou na obou stranách, kdy jeden ze zipů končí u lemu sukně a druhý je do půlky délky sukně. Rozepnutý prostor u zipů má podšívku narozdíl od předchozích dvou sukní. Může to pohyb v extrémnějších polohách omezit. Sukně nemá rovný střih, je delší vzadu a kratší vpředu. Elastický pas netlačí a dobře sedí na těld. Chybí mi ale kapsa na drobnosti.

Дизайн без названия(396) Дизайн без названия(398) Дизайн без названия(397) Дизайн без названия(399)

Tabulka kladů a záporů sukně 

+ kvalitní zpracování
- chybí kapsa
+ velmi nízká hmotnos
- zip nelze úplně rozepnout
+ zipy na obou stranách
- rozepnutý prostor má podšívku
+ velmi dobrá stlačitelnost
+ odolnost proti vodě
+ delší vzadu, kratší vpředu

 

Závěrečné hodnocení

Všechny tři sukně jsou kvalitně zpracované, jsou lehké a mají skvělou hřejivost. Všechny mají vnější ošetření vrchní vrstvy DWR zabraňuje prosakování vlhkosti. Sukně se hodí na jakékoliv zimní aktivity běžky, skialpy, turistiku volnočasovou i aktivnější. Každá ze sukní má drobná negativa. Z mého pohledu je pohodlnější mít zipy na obou stranách sukně a dostatečné rozpětí pro pohyb. Každá ze sukní je ale velmi dobře schopna vás udržet v teplotním komfortu a suchu, a to je to nejdůležitější.