HUSKY DAYS s až -50% rozdílem od doporučených cen. Akce trvá jen do 6.5.

Marcel testuje: péřový spacák Drape -20°C

autor-3

Marcel Fronko

Drape je péřový spacák do zimních podmínek a proto jsem ho vzal na zkoušku za polární kruh do Norska, konkrétně na souostroví Lofoty, které se vyznačuje teplotami pod bodem mrazu a vysokou vlhkostí. První zkouška a hned za polárním kruhem v chladném lednu.

 

V tomto spacáku jsem strávil dvě noci při teplotě -5 °C a -3 °C blízko oceánu, takže pocitová teplota byla ještě nižší. Pro jistotu jsem sbalil také vložku do spacáku z dutého vlákna, která tepelný komfort zvyšuje. V prvním případě jsem vložku také použil, ale v noci mi bylo trošku teplo a tak jsem ji druhou noc nechal v batohu. V obou případech jsem měl na sobě jen merino triko a merino gate od Husky. Obě noci byly maximálně komfortní bez probuzení na pocit zimy. Kolegové si stěžovali, že je spacák profukuje, ale Husky Drape izoloval bez problémů. Co se týče toho nejdůležitějšího faktoru a to je tepelný komfort, tak můžu jen a jen doporučit a garantovat, že do – 5°C se budete cítit příjemně a to is jednou vrstvou oblečení, v mém případě Merino prádlo.

OM-blog44 (10)_1

Spokojen jsem s velikostí a hlavně šířkou spacáku, který poskytuje dostatečný manévrovací prostor pro ruce a neomezuje v pohybu. Je dostatečně dlouhý a tak se do něj můžete celý zakuklit. Součástí jsou protiskluzové pásy na zadní části zabraňující sklouzávání z karimatky.

Jedná se o spacák do zimních podmínek, ale i přesto je jeho váha a velikost po sbalení vyhovující. 1,25 kg je na tento typ spacáku nízká hmotnost a bez problémů se vejde i do menšího batohu. Já jsem měl Husky Slight a kromě spacáku Drape zůstalo místo také na oblečení a elektroniku.

Součástí jsou dvě kapsy, jedna z vnější a druhá z vnitřní strany, zatepleným límcem a dvoucestným zipem s pojistkou. Přiznám se, že s Drape jsem trošku zariskoval. Přece jen jsem s ním neměl zkušenosti, ale přesto mě za polárním kruhem nezklamal a určitě ho vezmu i na další zimní expedice.

OM-blog44 (11)_1