Výdejna / prodejna je z technických důvodů od 26. do 29. 4. 2024 uzavřená.

Dámská bunda Marola od značky Trimm

V chladnějších měsících je teplo, sucho a komfort během outdoorových aktivit základem. Jako sportovec vím, že správně vrstvit oblečení není vždy nejjednodušší úkol, pokud chcete být připraveni na jakoukoliv změnu počasí. Byla jsem ráda, když mi byla nabídnuta příležitost otestovat dámskou bundu od značky Trimm. Přečtěte si více o vlastnostech, materiálu, ale i o mé zkušenosti z testování bundy.

Дизайн без названия(304)

Materiál a vlastnosti bundy

Hybridní bunda Marola je kombinací několika materiálům, díky kterým zajišťuje vše potřebné - teplo, zvýšenou prodyšnost a maximální volnost pohybu. Elastická a větruvzdorná tkanina zajistí lepší flexibilitu při pohybu a nízkou váhu a dobrou skladnost bundy. Bunda během outdoorových aktivit poskytuje prodyšnou izolaci na zádech z Polatecu Alpha. Zadní části rukávů jsou ze strečového tenkého fleecového materiálu. Límec a části rukávů se speciální “flocking” úpravou, tedy malé polštářky na vnitřní straně bundy, pomáhají cirkulaci vzduchu a zabraňují lepení bundy na pokožku při pocení. Byl použit i materiál nylon ripstop kvůli zvýšené odolnosti proti prodření či protržení.

Mezi použitý materiál se řadí i materiál s DWR (Durable Water Repellency), který má speciálně nanášenou voděodolnou vrstvu. Úprava zajistí, že dopadající kapky vody nebo sněhu tvoří kapičky, které ihned odtečou z materiálu pryč. Perfektně se tak hodí i do nepříznivého počasí.

Parametry

  • Materiál: 100 % nylon ripstop, 80 % nylon + 20 % elastan, 100 % PES taffeta, 100 % PES, DWR
  • Výplň: 100 % polyester
  • Povrchová úprava: DWR
  • Kapsy: 2 velké na zip vpředu, 1 menší hrudní na zip
  • Barva: Jeans Blue, Grafit Black, Lime Green
  • Hmotnost: 260 g (velikost S)

Současná cena: 1 799 CZK

Na jaké aktivity se hodí?

Kvůli tomu, že je hybridní bunda Marola extrémně prodyšná a lehká, je vhodná nejen na skitouring, treking či běžkování, ale i pro jiné sportovní aktivity, při kterých potřebujete maximální volnost pohybu a tepelný komfort. Díky kombinaci použitých materiálů poskytuje vše potřebné prakticky na celoroční nošení.

Značka Trimm

Název značky je spjat se slovem “trim”, tedy trimování plachet u lodí. Tento proces vyžaduje pečlivou práci, při které se setkává množství faktorů, které ovlivňují nastavení správného směru a rovnováhy pro maximální rychlost lodi. Heslo pro rovnováhu si firma přenesla i do současných výrobků, kdy klade důraz na příjemnou rovnováhu mezi poměrem ceny a výkonu. Od roku 2000 dodává na trh oblečení a vybavení pro nejširší spektrum zákazníků, kteří tráví svůj čas v přírodě a sportovními aktivitami. Značka nabízí kvalitní oblečení i vybavení, které je pečlivě navrženo v souladu s módními trendy s využitím nejmodernějších technologií a materiálů pro zajištění správné funkce a pohodlí.

Recenze na bundu

Bundu jsem testovala nejen během podzimních procházek i běhů, ale také během zimního běžkaření a skialpování v českých podmínkách. První dojem z bundy jsem měla velmi pozitivní. Zpracování kvalitní, je opravdu lehká, na dotek je materiál příjemný. Snadno a rychle se obléká. Rychle ji navlečete přes stávající oblečení a nastavíte libovolné utažení přes gumu v dolním lemu.

Chválím rozhodně výborný střih bundy, který dovoluje neomezený pohyb rukou i rotaci těla. Zároveň i hezky sedí na těle, a například se zateplenou sukní tvoří komfortní a navíc stylový set na outdoorové aktivity. Při větrných zimních dnech jsem ocenila vysoký límec, který nepřekážel, spíše naopak efektivně ochránil před nárazy větru. Do nepříznivého počasí se hodí i kapuce, která lze stáhnout pomocí gumy tak, že hlavu dokonale obepne a plní svou ochrannou funkci. Kapuce bohužel nelze přetáhnout přes skialpovou helmu. Líbí se mi i barevná kombinace, ačkoli to nejsou mé osobní oblíbené odstíny. Výrazné barvy ale na takovýchto hybridních sportovních bundách upřednostňuji, už jen z důvodu lepší viditelnosti na sněhu.

Vpředu najdete dvě klasické boční kapsy a jednu menší hrudní kapsu. Ty se mohou hodit na předměty, které chcete mít hned po ruce, jako telefon, peněženku či kapesníky, nebo pokud vyrážíte bez batohu na lehko. Všechny kapsy jsou uzavíratelné zipem a dají se snadno zavřít a otevřít.

Bunda se osvědčila jako výborná vrstva pro aktivní sport, kdy ochránila před větrem a zároveň hřála i během několika hodin strávených v zimních podmínkách. Výhodou bundy je rozhodně její skladnost, kdy se na ni vždy najde místo v batohu na každý výlet. 

Дизайн без названия(305) Дизайн без названия(306) Дизайн без названия(307) Дизайн без названия(308) Дизайн без названия(309)

Tabulka kladů a záporů bundy

+ kvalitní zpracování
- kapuce nelze přetáhnout přes helmu
+ nízká hmotnost
 
+ příjemný materiál
+ prodyšná
+ dobrá stlačitelnost
+ univerzální, celoroční využití
+ rychle schne
+ barevná kombinace

Závěrečné zhodnocení

Bunda je kvalitně zpracovaná, velmi lehká, výborně hřejivá a spolehlivě dokáže odvádět pot. Navíc má ošetření vrchní vrstvy DWR, které zabraňuje prosakování vlhkosti. Bunda se hodí na jakékoliv zimní aktivity - skitouring, běžky, turistiku volnočasovou i aktivnější. Bundu jsem testovala na maximum v různých podmínkách, abych vyzkoušela, zda bude mít nějaké výrazné nedostatky, ale kromě toho, že kapuce se nepřetáhne přes skialpovou přilbu, jsem žádný jiný nedostatek neobjevila. Používám jiné bundy na skialpy, běžky, běh či turistiku. Po vyzkoušení této bundy myslím, že mohu některé z nich odložit stranou, protože tato spolehlivě některé z nich dokáže zastoupit.