⚡ Využijte dodatečné slevy na vybrané značky a ušetřete ⚡

Jarek testuje: outdoor bunda Nakron M

autor-5

Jarek Olšina

Už je to skoro dva roky, co jsem se přestěhoval na Island a naprosto jsem si tenhle ostrov na dalekém severu zamiloval! Jsem velký milovník hor, hiků, ledovců a všech outdoorových aktivit.

Spousta vychytávek

Jelikož se náročnost mých dobrodružství stupňuje, rozhodnul jsem se pořídit kvalitní hardshell bundu, která by obstála i v místních podmínkách. Nakonec jsem sáhnul po české značce Husky.

Konkrétně po bundě Nakron M. Na první pohled mě zaujal vzhled ale také, parametry kterými bunda disponuje.

  •  vodní sloupec 20 000
  • prodyšnost 18 000
  • podlepené a nepromokavé zipy
  • 3 vrstvý materiál

U tohoto modelu najdete vše, co má hardshell bunda mít

Bundu mám už téměř tři měsíce a za tu dobu jsem s ní zažil už opravdu hodně. Silný nárazový vítr v místních horách, nepřetržitý déšť na ledovci Sólheimajokull, až po ledolezení vodopádů.

  • Příjemným překvapením pro mě bylo, že se pod kapuci pohodlně vejde lezecká helma.
  • Dále taky, že při ledolezení v dešti se voda nedostala skrz bundu v místě, kde je utáhnutý sedák, což je vždy slabé místo.
  • Díky vysoké prodyšnosti se v ní člověk nepotí ani při vyšší fyzické námaze.

Mám ji vždy v záloze

Také ji velmi často používám jako záložní bundu, protože v batohu zabere minimum místa. V takovém případě mám na sobě lehkou péřovku, či jinou střední vrstvu, která zahřeje, ale už tolik neochrání před deštěm.

OM-blog44 (1)

OM02

OM-blog44 (2)

 

Po všech mých islandských zážitcích můžu říct, že bunda splnila mé očekávání. Doporučuji ji s čistým svědomím všem, co hledají kvalitní, nepromokavou, voděodolnou bundu pro náročná outdoorová dobrodružství ale i obyčejné procházky.

859269_husky-panska-outdoor-bunda-nakron-m 859266_husky-panska-outdoor-bunda-nakron-m 967575_husky-panska-outdoor-bunda-nakron-m-lt--grey 842877_husky-damska-outdoor-bunda-nakron-l